Tanzanie AA Tanga
Ovocné tóny čokolády, kakaa, švestek a mandlí.
Detailní popis produktu
Region a původ
Káva pochází ze severru Tanzánie, kde kávová produkce pochází zejména od malých pěstitelů v oblasti okolí jezer Niassa a Taganika a v blízkosti hory Kilimandžáro. Díky ideálním podmínkám mírného podnebí a vysoké nadmořské výšky dozrávají kávové třešně do šťavnatých plodů a zrna mají vysokou kvalitu.
Zpracování
Tanzánie AA Tanga nese označení AA plus, které svědčí o velmi kvalitních zrnkách. Zrna se pečlivě přebírají a defektní zrna jsou okamžitě vyřazena. Tím je dosaženo naprosto perfektního výsledku. Následně jsou zrna zpracována promytou metodou. Po sklizni jsou kávové třešně pečlivě vybírány, aby byly odstraněny nezralé plody a nežádoucí nečistoty. Poté jsou zrna zbavena slupky a fermentována ve vodních nádržích po dobu 14 až 36 hodin. Po fermentaci jsou zrna důkladně omyta a sušena na slunci. Tento proces zajišťuje čistou a vyváženou chuť.
Chuťový profil
Káva vyniká jemnou aciditou a plným, sametovým tělem. Převládají tóny čokolády, sladkých bobulí a karamelu, které doplňují náznaky kakaa, švestky a mandlí. Výsledkem je bohatá, komplexní káva s hladkým zakončením, která potěší každého milovníka intenzivních chuťových zážitků.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.